Scout Group "Boban", Maslovare
Одред извиђача"БОБАН",Масловаре


Odred izviđača "BOBAN" Maslovare je osnovan 1997. godine, prije rata ovaj odred bio je četa u sklopu kotorvaroškog odreda.Sam naziv "BOBAN" je nastao po nadimku prvog srpskog dobrovoljca koji je poginuo u Slavoniji na braniku otadžbine. Odred je na republičkim takmicenjima kao i na mnogim kampovima sirom Srpke pokazao zapažene rezultate. Starješina odreda je Slavko Trifković, sekretar Strahinja Bubić, a načelnik Predrag Jotanović.Sjedište i novi ured odreda je u zgradi MZ Maslovare. Odred izviđača "BOBAN" Maslovare danas broji oko 50 članova raznih uzrasta i posebno smo ponosni na odgovornost i predanost koji naši stariji izviđači pokazuju u radu s najmlađima, prenoseći tako ideju izviđaštva na preko 200 djece i mladih, koliko ih je do sada bilo članom odreda

                                                                                      Sada i Nekada
                                                                              

STA SU IZVIĐAČI

Izviđači su organizacija, pre svega dece i omladine ali i odraslih. Cilj izviđačke organizacije jeste vaspitanje i obrazovanje dece i omladine kroz rad u prirodi. Mi smo otvoreni za svakoga, bez obzira na nacionalnu ili versku pripadnost, uzrast, pol, političko opredeljenje, kulturu... Izviđačku organizaciju vode stariji, ali u skladu sa potrebama mladih. Izviđači se organizuju u jedinice (samostalne čete i odrede). Mnoge slavne ličnosti, astronauti, policajci, glumci, pevači i drugi, bili su izviđači.


STA RADE IZVIĐAČI

U izviđačkoj organizaciji deca uče o prirodi, njenim pravilima i zakonima, prvoj pomoći, orijentaciji i topografiji, fizičkom i zdravstvenom vaspitanju, muzici, pesmama, zatim o pravilima boravka u šumi, kako se loži vatra, vezuju čvorovi, i još mnogo toga. Sve ovo se ostvaruje kroz nedeljne sastanke, zatim izlete, taborovanja, zimovanja Koliko je i sl. Cilj je provesti što više vremena napolju... potrebno izdvojiti vremena za izviđače? Kada se sve izviđačke aktivnosti stave na papir i izračuna dobija se- da prosečan izviđač sa organizacijom provede puna dva do četiri meseca godišnje!
Informacije i Kontakt:

Trifkovic Slavko
78223 Maslovare bb
Republika Srpska                            
Bosna i Hercegovina
mob.:+387 65??????Kontakt
Ime*:
E-mail*:
Poruka*:
Unesi kod*:


                           Oglas

                                                                                     
ADRESA
MASLOVARE BB
Republika Srpska
78223
Bosna i Hercegovina

Matičar:
ime
Tel.:+ 387 51 760 558
Mob.:+ 387 65 /// ///


portal-maslovare@live.com
Mapa