Main » Entries archive
« 1 2 3 4 »

MASLOVARE, 6. maja – U Tuzli će se od 8. do 11. maja održati Otvoreno prvenstvo BiH u šahu za mlađe kategorije. Kotorvaroški šahista Dragan Stanković je plasman na ovaj šampionat obezbijedio odličnim nastupom u Banji Dvorovi, na kadetskom prvenstvu Srpske. Stanković se šahom počeo baviti od svoje četvrte godine. ’’Imao sam do sada nekoliko zapaženih rezultata na republičkim prvenstvima i lokalnim turnirima. Ove godine sam osvojio treće mjesto na kadetskom prvenstvu Srpske, što mi je omogućilo da nastupim na državnom prvenstvu u Tuzli’’, rekao je Stanković. Dragan je odličan đak Osnovne škole ‘’Petar Petrović Njegoš’’ u Maslovarama, saopštila je kotorvarvaroska opstinska uprava. Ukoliko se Stanković okiti zlatnom medaljom na prvenstvo BiH, izboriće pravo nastupa na evropskoj smotri najboljih ml ... Opširnije»

Views: 1331 | Added by: Administrator2 | Date: 08.05.2014 | Komentari (0)

Nemanja Berić, jerej i paroh prve parohije lauške, u vaskršnjem intervjuu za "Nezavisne" kaže kako Vaskrs kao najveći hrišćanski praznik predstavlja suštinu iskupiteljske žrtve Gospoda Isusa Hrista, sa kojim je čovjeku data mogućnost da kroz krstovaskrsnu žrtvu bude u carstvu nebeskom. "Bog neprestano pruža ruku spasenja, naš zadatak je da odgovorimo, da pružimo ruku Bogu i stradavamo sa Hristom te tražimo večno spasenje", kaže on.

NN: Koje poruke nosi Vaskrs?

BERIĆ: Vaskrs, pre svega, šalje poruku ljubavi kao najveće hrišćanske vrline i kao takva treba da bude osnovno načelo odnosa među ljudima. Svi ljudi su stvoreni kao bogolika bića, a to znači da prilikom začeća dobijamo duh života od Boga. Taj deo Božanskog obraza u nama nas čini potencijalnim sinovima Božji ... Opširnije»

Views: 633 | Added by: Administrator2 | Date: 19.04.2014 | Komentari (0)

Maslovare - Šеsdеsеtdvogodišnji O.J. iz Obodnika izgubio jе život u požaru koji jе sam izazvao, usljеd paljеnja korova na njivi u mjеstu Borci, kod Maslovara, saopštеno jе iz Cеntra javnе bеzbjеdnosti Banjaluka.
O.J. jе nastradao jučе oko 12.00 časova. Dеžurni mrtvozornik i pripadnici Policijskе stanicе Kotor-Varoš tokom uviđaja kostatovali su da jе O.J. nastradao od požara.
O događaju jе upoznato banjalučko Okružno tužilaštvo.
Srna nеzvanično saznajе da jе rijеč o Obradu Juriću /62/.
Views: 426 | Added by: Administrator2 | Date: 13.03.2014 | Komentari (0)

TESLIĆ/BORJA - Renovirani sportsko-rekreativni centar "Hajdučke vode" u Tesliću, koji zvanično u novom ruhu radi od decembra prošle godine, otvoren je u prisustvu velikog broja zvanica iz javnog, političkog, kulturnog i sportskog života BiH. Potpuno je rekonstruisan prethodni kompleks, u šta je kompanija "Fagus", kao većinski vlasnik sportsko-rekreativnog centra, uložila više od milion maraka. Saša Zastavniković, direktor hotela, rekao je u subotu uveče, obraćajući se prisutnima, da je u prvoj fazi renoviranja ovog hotelskog kompleksa enterijer u potpunosti revitalizovan. "Riječ je o planinskom kompleksu koji nudi sve pogodnosti današnjice i zadovoljava sve potrebe savremenog čovjeka u jednom prirodnom i planinskom ambijentu, ispunjenom mirom i tišinom. Unutrašnjost hot ... Opširnije»
Views: 481 | Added by: Administrator2 | Date: 03.03.2014 | Komentari (0)

MASLOVARE,-Tradicionalna večera u Maslovarama okupila je veliki broj lovaca iz Srbije,Hrvatske i Republike Srpske,bila je to prilika da se razmjene lovačka iskustva i sumiraju utisci između dvije večere jer je ovo društvo nastalo na osnovama druženje i lova kao sporta. 

U protekloj godini je zahvaljujući predanosti rukovodstava ovog udruženja i angažmanu lokalne zajednice izgrađen je lovački dom sa osvetljenim prilaznim putem 

Naša osnovna aktivnost je uzgoj i zaštita divlajči u lovištu,shvatamo ga kao osnovni zadatak i o njemu puno ne pričamo tu više radimo,rezultat toga je povećan broj divljači u lovišti,uslovi,bonitet i kvalitet lovišta,sve je to nešto što karakteristiše ovaj rad i ove aktivnosti koje smo imali i time se posebno i ne hvalimo, jer je to naša obaveza zbog toga smo osnovani i zbog toga postojimo izjavio je ... Opširnije»
Views: 661 | Added by: Administrator2 | Date: 26.02.2014 | Komentari (0)

Kontakt
Ime*:
E-mail*:
Poruka*:
Unesi kod*:






                           Oglas

                                                                                     
ADRESA
MASLOVARE BB
Republika Srpska
78223
Bosna i Hercegovina

Matičar:
ime
Tel.:+ 387 51 760 558
Mob.:+ 387 65 /// ///


portal-maslovare@live.com
Mapa