Main » 2014 » Februar » 3 » Najbolji kotlić pripremili izviđači iz Maslovara
6:54:24
Najbolji kotlić pripremili izviđači iz Maslovara
PRIJEDOR, 2. FEBRUARA /SRNA/ - Izviđači iz Maslovara pripremili su danas najukusniji kotlić na osmim "Danima zime na Kozari", dok je pobjednik takmičenja u sportskim disciplinama ekipa Kozarske Dubice.


Drugo mjesto u gastro takmičenju osvojili su, kao i lani, srednjoškolci iz Gradiške, a treće članovi Planinarskog društva "Mrakovica", dok su drugo i treće mjesto u sportskim igrama osvojile ekipe iz Banjaluke i Oštre Luke.

Kako danas na Kozari nije bilo snijega, izostale su zimske igre, te su se sportske ekipe takmičile u trčanju parova vezanih nogu, gađanju piramide, navlačenju konopca, štafeti "tune" i trčanju u vrećama.

Tri najbolje plasirane sportske ekipe dobile su novčane nagrade od 250 KM, 150 KM i 100 KM, dok su tri najbolja kuvara dobila poklon-pakete Udruženja "Promotur", prvi među njima kotlić, a svih devet gastro takmičarskih ekipa dobile su po 100 KM za nabavku namirnica.

Direktor Nacionalnog parka "Kozara" Dragan Romčević rekao je da je na Kozari danas bilo više od 4.000 posjetilaca, a među takmičarima su bile ekipe iz Prijedora, Banjaluke, Maslovara, Gradiške, Oštre Luke, Kozarske Dubice, Kostajnice i Bijeljine.

Na 20-ak štandova bili su izloženi razni domaći proizvodi i rukotvorine, od vina, likera, rakije, preko meda i drugih pčelinjih proizvoda, do ručnih radova i suvenira iz svih krajeva Potkozarja.

Otvaranju "Dana zime na Kozari" prisustvovali su ministar trgovine i turizma Republike Srpske Maida Ibrišagić-Hristić i ministar uprave i lokalne samouprave Srpske Lejla Rešić, te gradonačelnik Prijedora i načelnici više potkozarskih opština, a njihove delegacije danas su položile vijence žrtvama palim na Kozari.

"Danima zime na Kozari" juče su prethodili planinarski marš koji je okupio više od stotinu učesnika, u organizaciji Kluba ekstremnih sportova "Albatros" iz Prijedora, kao i ski-takmičenje učenika osnovnih i srednjih škola u organizaciji Planinarskog skijaškog društva "LJubijski rudar" iz Prijedora, a koje je okupilo blizu 50 učesnika iako su vozili trke na posljednjim tragovima snijega na stazi.

Organizatori manifestacije su grad Prijedor i Turistička organizacija Prijedor, a suorganizatori turističke organizacije grada Banjaluka i opštine Kozarska Dubica, opštine Gradiška i Oštra Luka i Nacionalni park "Kozara".
Views: 691 | Added by: Administrator2 | Rating: 2.0/1
Total comments: 0
avatar
Kontakt
Ime*:
E-mail*:
Poruka*:
Unesi kod*:






                           Oglas

                                                                                     
ADRESA
MASLOVARE BB
Republika Srpska
78223
Bosna i Hercegovina

Matičar:
ime
Tel.:+ 387 51 760 558
Mob.:+ 387 65 /// ///


portal-maslovare@live.com
Mapa